Thursday, June 4, 2015

MyGuru3 : Secebis senyuman

Salam 2 All

Hari ini 5 Jun 2015 adalah hari terakhir konvokesyen UPSI kali ke-17. Kali ini ianya melibatkan leboh 6000 pelajar PJJ Kohort 1. Rasanya sekejap saja masa berlalu. Masih segar dalam ingatan saya bagaimana kelam kabutnya menguruskan pendaftaran dan latihan 6500++ pelajar PJJ yang pertama pada tahun 2011. Ini diikuti dengan capaian sistem yang sangat perlahan apabila semua pelajar secara serentak menghantar tugasan. Memang teruk, dengan emel, panggilan yang tak henti-henti. Bukan pelajar sahaja, sehingga NC dan TNCA pun masuk campur.

Namun kami bersyukur kerana kejadian tersebut menjadi satu 'turning point' yang penting dalam sejarah e-Pembelajaran UPSI iaitu penggunaan pengkomputeran awan (cloud computing). Maka lahirlah MyGuru3 yang se
penuhnya diletakkan dalam awan.

Menakjubkan apabila selepas itu, proses PNP pelajar PJJ tidak banyak mengalami masalah dari segi capaian. Buktinya adalah keratan akhbar ini. Di sebalik komen-komen dan kritikan yang diterima, tidak semestinya melalui Unit E-Pembalajaran tetapi juga Pusat ICT, kami rasa ia boleh menjadi secebis senyuman yang mekar sekurang-kurangnya untuk hari ini.

Keratan Berita Harian. Terima kasih BPG PJJ


3 comments:

 1. Tahniah Tuan Ahmad Putra and Teams. Akak la salah sorang haritu yng konvo. Syukur sesangat dgn sistem yg dibangunkan. Ia memang memudahkan kerja akak dlm pembelajaran akak sepanjang berada di UPSI. Jutaan terima kasih akak hulurkan. TQ, Muah ciked.

  ReplyDelete
  Replies

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

   Delete
 2. Infonya sangat bermanfaat, ditunggu umpan baliknya ...
  program pembayaran spp

  ReplyDelete