Thursday, October 27, 2011

2 Apples that change the world : 1. Dropped on Isaac Newton 2. Created by Steve Job

Life and Times of Steve Jobs - Infographic World
Created by: Infographic World

Tuesday, October 18, 2011

Apabila berada dihujung due date

Pabila kelas sudah bermula tugasan juga telah bermula. ada lecturer sudahpun menyediakan tugasan untuk pelajar pada waktu pelajar belum pun memulakan kuliah. bersunguh & bersemangat waja pensyarah untuk mencurahkan ilmu pada pelajar.kalau saya sebagai pelajar amat bersyukur apabila dapat pensyarah yang begitu dedikasi dan bersiap sedia. jadi tak perlu la saya menunggu dengan debar bagaimana tugasan yang bakal diterima. namun mungkin kadang-kadang tu kesibukan yang melanda tak sape dapat duga.menyebabkan tugasan terpaksa dihantar pada saat akhir kerana "sibuk la skarang ni. nanti la hantar duedate die lagi 3 hari". tapi tiba-tiba berlaku lak beberapa kesesakan dan kelainan dalam mode penghantaran asigment. maka "alamak.. dah la duedate nye pukul 5 ptg ni lagi 3 jam je lg ni mcmne nak hantarrr..." kalut lak bile jadi perkara macamni.. macmane nk hantar... kalau perkara ni berlaku pada saya maybe saya akan negotiate dgn pensyarah untuk lanjutkan duedate..tp ade pensyarah yg tak suke nak expend sebab mengikut timeline tapi ni berlaku cuma segelintir je la.. bagi pandangan peribadi saya perkara ni maybe boleh dielakkan kalau saya alert dgn tugasan yang bakal pensyarah bagi. tp.. kalau perkara dah nk terjadi.. what to do..

Monday, October 17, 2011

Xythos alert

banyak yang panik bile membuka manual untuk memuatnaik assigment gune URL ni jgn panik-panik.itu selalu jadi klu buka website yg browser sangka berbahaya..sebab tu die tanye untuk trusted atau dak. klu gune Internet Explorer(IE)kluar sebesar2 tande pangkah merah "There is a problem with this website's security certificate" sekali lagi jgn risau tak berbahaya klik je "Continue to this website (not recommended)." baru la fail manual tu leh di paparkan. klu Mozilla lak die akan tnye klu trusted atau dak.. add je exception allow je.contoh de utk IE je sb aritu xsempat nk screen capture mozilla


ni contoh untuk IE

Monday, October 10, 2011

Karnival Kerjaya Guru

Datang jangan tak datang! Banyak ilmu yang boleh ditimba dari karnival atau pameran sebegini. Ilmu dari universiti memang amat banyak, tapi universiti kehidupanlah yang paling unggul.

TAHNIAH DR. LEE AI CHOO!

Dr. Lee Ai Choo Pensyarah Kanan, Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan (FSSKj) UPSI menerima Anugerah Pengajaran bagi Kelompok Sastera Gunaan dan Sains Sosial Gunaan dari Tan Sri Dato’ Haji Muhiddin Hj Mohd Yassin dalam Majlis Anugerah Akademik Negara (AAN) 2009 & 2010 pada 10 Oktober 2011 yang berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).